Artikel plaatsen in Google Nieuws
O
Allereerst moet jij jouw website aanmelden als nieuws site bij Google. Een van de voorwaarde is dat jouw site alleen nieuws en blogs mag bevatten en dus geen commerciële diensten. Ook zijn advertenties en promotionele middelen buiten Google Adsense niet toegestaan om te hebben. De lezer zoekt op nieuws in de zoekmachine en niet naar acties of promoties van jouw of andere bedrijven. Maar Google Adsense is van Google dus dit word meestal gedoogd. Ook mag je geen schade doen aan personen of dieren. Het is de bedoeling dat iedereen elkaar respecteert. Er mag ook geen cyberpesten plaatsvinden of spotten met geloven of genders. Wanneer Google dit opmerkt krijg je een waarschuwing en kun je wellicht verdwijnen uit de resultaten van Google Nieuws.
Wat mag je niet plaatsen in Google Nieuws
Het is niet toegestaan om bedreigende of intimiderende teksten te plaatsen in Google Nieuws. Het primaire doel van de boodschap moet zijn het geven van informatie of inspiratie. Tegenwoordig is het algoritme van Google zo ontwikkeld dat ze gemanipuleerde foto’s herkennen. Wek jij de gedacht dat iemand een x aantal kilo’s af kan vallen in een bepaalde tijd maar klopt dit niet met de foto dan kan dit verwijderd zijn door Google. Ook is het niet toegestaan om medische informatie zonder bronvermelding te plaatsen. Wanneer deze resultaten worden tegengesproken door andere onderzoeken kan jouw content verwijderd worden. Verder spreekt het voor zich dat je geen spam, phising, geweld, vulgair taalgebruik of terroristische oproepen mag plaatsen.
Het belang van een mobiele website voor Google Nieuws
Het is voor Google Nieuws ook belangrijk dat mensen op hun mobiel jouw nieuws kunnen lezen. Vanaf begin 2019 is het aantal mobiele gebruikers gestegen tot 70%. Meer dan helft van alle zoekopdrachten is uitgevoerd op mobiele apparaten. Dit is dus echt iets waarmee je aan de slag moet. Het is tevens ook voor je eigen bedrijf of nieuws site van belang. Een mobiele website is weer een extra kanaal om verkopen op te genereren. AMP is ook een variant die je hiervoor kunt gebruiken. AMP staat voor Accelerated Mobiel Pages. Dit betekend dus dat je op een mobiel een andere snellere website versie draait.
Waar let Google Nieuws op ?
Google Nieuws let vooral op de koppen die je gebruikt. Zijn er veel nieuws websites die dit gebruiken dan kan het zijn dat jouw artikel niet hier tussen verschijnt. Deze titel mag niet langer zijn dan 110 tekens. Verder is Google gevorderd in het herkennen van taalfouten of foutief geschreven teksten. Om dit te voorkomen zou je via Google Docs jouw teksten kunnen controleren. De ervaring leert ons dat artikelen met veel taal en spel fouten niet of nauwelijks gelezen worden. Ook de structuur van je artikel is belangrijk. Is alles steeds een vervolg op het hoofdonderwerp of leg je dingen goed uit? Wanneer je van de hak op de tak springt zullen mensen snel uitgelezen zijn en dat zal een grote zoekmachine zoals Google ook opvallen. Wees dus concreet met een vleugje humor ertussen zodat het lekker wegleest.